Počnite da kucate pretragu gore i pritisnite Enter . Pritisnite ESC da biste otkazali

Kontrastne podloge

Kontrastna podloga za razvoj čula vida i memorije kod najmlađih trebalo bi da postoji u sobi svakog deteta. Velike šare i kontrastne boje privlače detetovu pažnju, stimulišu njegov vid i uče dete da fokusira pogled.
Beba voli kontraste u prvim mesecima svog života i oni su joj potrebni. Saznajte zbog čega. Ispričaćemo vam nešto važno o dečijem razvoju što verovatno pre niste znali.
Zašto stimulisati čulo vida?
Često čujemo da je stimulacija očiju kod beba veoma važna. Ipak mnogi roditelji pitaju se zašto uopšte stimulisati čulo vida ako se ono i samo postepeno razvija?
Razvoj dečijeg mozga
Vid je čulo koje se kod čoveka najintenzivnije razvija. Otprilike za 12 meseci, od gotovo nerazvijenog organa ono postaje odličan instrument za proučavanje sveta. Vizuelna stimulacija ostavlja pozitivan uticaj ne samo na sam vid već i na razvoj mozga kod beba, a prve godine života jesu vreme kada je on najintenzivniji.
Za prve tri godine života ćelije dečijeg mozga stvore po dva miliona novih veza -sinapsi – u sekundi! Mozak deteta nikada više neće biti tako prijemčiv kao u tom periodu. Važno je znati da se neiskorišćene veze vremenom smanjuju. Prva stimulacija razvoja sinapsi dolazi od kontrasta. Ako detetu ne pružite ispravne stimulanse od prvih dana života, jedan deo neuronskih veza nestaće zauvek.
Naravno, Vi želite da uradite sve da vaš mališan teži ka novim znanjima, da lako uči i sa interesovanjem. Vi to možete da uradite na veoma jednostavan i za vaše dete prijatan način – pružite mu mogućnost da od prvih meseci boravi na kontrastnoj podlozi IQ.
Dokazano je da intelektualne sposobnosti zavise od broja sinapsi. Ranije se mislilo da se one stvaraju isključivo pre rođenja, a onda je utvrđeno da se 50% sinapsi razvija do pete godine, 75% do sedme, a sve do 12 godine. Posle toga više ne možemo da utičemo na inteligenciju deteta ili možemo, ali jako malo.
Velike šare i kontrastne boje privlače detetovu pažnju, stimulišu njegov vid i razvoj inteligencije.

Obezbedite što stimulativniju sredinu za razvoj svog deteta!• Tople, antialergijske, bezbedne, višenamenske

• Ne sadrže otrovne materijale i štetne supstance kao što su BPA i ftalati

• Sertifikovane su i odgovaraju standardima evropskih pravila bezbednosti EN-71

Pregled svih rezultata: 5